Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Chrześcijańska Akademia Teologiczna (ChAT), mając na uwadze poszanowanie prywatności użytkowników serwisów akademickich „chat.edu.pl”, wdraża poniższą Politykę Prywatności i zachęca każdego użytkownika serwisu do zapoznania się z nią.

§1

Korzystając z Portalu użytkownik akceptuje niniejszą Politykę Prywatności.

§2

Informacje zbierane w sposób automatyczny służą do realizacji następujących celów:
– administrowania serwerami i Portalem,
– zapewnienia bezpieczeństwa oraz ochrony danych i Portalu,
– zapewnienia świadczenia użytkownikowi określonych usług,
– dostosowanie Portalu do potrzeb użytkowników,
– tworzenie statystyk oglądalności podstron Portalu,
– utrzymanie sesji użytkownika (po zalogowaniu), dzięki czemu użytkownik nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać Loginu i Hasła

§ 3

Na naszych stronach używamy plików cookie.
Ciasteczka (ang. cookies) – niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie użytkownika (zazwyczaj na twardym dysku) i zawierają najczęściej nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Domyślne parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji.
Dane gromadzone w tym kontekście będą pseudonimizowane za pomocą środków technicznych. Dane te nie będą przechowywane razem z innymi danymi osobowymi.
Wykorzystanie plików cookie ma na celu poprawę jakości naszej strony internetowej i jej zawartości, m.in. poprzez zapewnienie prawidłowego działania witryn Portalu w przeglądarce użytkownika, ułatwienie użytkownikowi korzystania z Portalu i dopasowanie go do potrzeb użytkownika, zapamiętywanie indywidualnych ustawień i preferencji użytkownika.
Jeśli nie zgadzasz się na użycie plików Cookiem możesz je wyłączyć poprzez odpowiednią konfigurację przeglądarki:
– w przeglądarce Firefox: Opcje > Prywatność
– w przeglądarce Chrome: Ustawienia > Ustawienia zaawansowane > Prywatność > Ustawienia treści
– w przeglądarce Internet Explorer: Narzędzia > Opcje internetowe > Prywatność (pozwala wybrać różne poziomy ochrony) > Zaawansowane
– w przeglądarce Opera: Preferencje > Zaawansowane > Ciasteczka (pliki „cookies”)

§ 4

Na naszych stronach internetowych wykorzystywane są tak zwane wtyczki społecznościowe następujących sieci społecznościowych (zwanych dalej „ sieciami społecznościowymi ”):
• Facebook (operator: Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA)
• Instagram (Operator: Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA)
Aby chronić dane w sposób jak najbardziej kompleksowy, ChAT stosuje rozwiązania techniczne, które zapewniają, że nie przesyłasz danych za pośrednictwem wtyczek społecznościowych do odpowiedniego operatora sieci społecznościowej bez uprzedniej ich aktywacji. – to ważne
Na naszych stronach internetowych w stanie początkowym są dezaktywowane wtyczki społecznościowe, które nie nawiązują kontaktu z serwerami Facebooka lub innymi operatorami sieci społecznościowych bez odpowiedniej aktywacji. Jeśli aktywujesz te wyłączone wtyczki, klikając przycisk „TAK” , oświadczasz, że zgadzasz się na przesłanie informacji do sieci społecznościowych.
Zgodę można anulować w dowolnym momencie, klikając przycisk „Wyłącz media społecznościowe”.
Jeśli włączysz wtyczki społecznościowe domyślnie wyłączone, zostanie ustanowione połączenie z serwerami sieci społecznościowych. Każda wtyczka społecznościowa przesyła następnie dane do odpowiedniej sieci społecznościowej. Nie mamy wpływu na ilość danych gromadzonych przez odpowiednią sieć społecznościową i profilowanie za pomocą wtyczki społecznościowej.
Jeśli jesteś już zalogowany w sieci społecznościowej podczas przeglądania naszych stron internetowych, operator tej sieci społecznościowej może być w stanie powiązać wizytę z Twoim kontem osobistym, gdy tylko włączysz domyślne wyłączone wtyczki społecznościowe. Podczas korzystania z funkcji wtyczek społecznościowych (np. przycisku „Lubię to”, przesyłania komentarza lub „Tweetów”) informacje są przesyłane z przeglądarki bezpośrednio do odpowiedniej sieci społecznościowej i tam przechowywane. To samo dotyczy połączenia z witryną operatora mediów społecznościowych poprzez kliknięcie odpowiedniego przycisku ikony.
Jeśli nie jesteś członkiem sieci społecznościowej, nadal istnieje możliwość, że sieci społecznościowe otrzymają i zapiszą twój adres IP oraz informacje o przeglądarce, której używasz i systemie operacyjnym, którego używasz po aktywacji wtyczek społecznościowych.
Zapoznaj się z polityką prywatności odpowiedniej sieci społecznościowej. Są one dostępne pod następującymi adresami:
• Facebook: http://www.facebook.com/policy.php
• Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388
ChAT nie odpowiada za politykę prywatności podmiotów zewnętrznych między innymi serwisów, do których zamieszcza linki. Użytkownik powinien zapoznać się z zasadami obowiązującymi u tych podmiotów. W razie potrzeby zalecamy użycie odpowiednich dodatków dla używanej przeglądarki (na przykład tak zwany „bloker Facebooka”). Nie możemy jednak zagwarantować skuteczności takich rozwiązań.
Oprócz wtyczek społecznościowych nasze strony internetowe zawierają również proste linki do mediów społecznościowych. Wymiana danych z wyżej wymienionymi operatorami mediów społecznościowych odbywa się tylko wtedy, gdy kliknięty zostanie odpowiedni przycisk ikony (np. „F” Facebooka). Jeśli klikniesz taki symbol przycisku, w oknie podręcznym otworzy się strona odpowiedniego operatora mediów społecznościowych.

§ 5

ChAT stosuje fizyczne środki bezpieczeństwa, systemy bezpieczeństwa zabezpieczające dostęp do serwerów i serwisu oraz rozwiązania kryptograficzne. Dane osobowe udostępniane są wyłącznie tym pracownikom oraz podmiotom, którym są one niezbędne do realizacji zadań i są one przetwarzane wyłącznie w celach opisanych w niniejszej Polityce Prywatności.
ChAT jest administratorem danych przetwarzanych w związku z korzystaniem z Portalu, z wyłączeniem danych zbieranych przez podmioty zewnętrzne, o których mowa w pkt 3.
ChAT przetwarzając dane przestrzega przepisów o ochronie danych osobowych. Dane osobowe użytkowników będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celów wskazanych w pkt. 2.
Dane osobowe są przekazywane do podmiotów przetwarzających dane w imieniu administratora danych w związku ze świadczeniem usług na rzecz ChAT ( tu mam na myśli USOS i UW – jeśli jest coś jeszcze to napisz – nie muszę tego wymieniać tutaj ale muszę wiedzieć)

§ 6

Użytkownikowi przysługuje prawo do żądania od administratora danych osobowych:
– dostępu do swoich danych osobowych,
– ich sprostowania,
– ograniczenia ich przetwarzania,
– przeniesienia danych do innego administratora danych,
– wniesienia sprzeciwu,
– wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

§ 7

Administratorem danych osobowych jest Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie, ul. Broniewskiego 48, 01-771 Warszawa, reprezentowana przez Rektora ChAT. Kontakt z Rektoratem ChAT: telefon/fax: +48 22 831-95-97, telefon kom.: +48 506-002-360, e-mail: chat@chat.edu.pl. Strona internetowa: chat.edu.pl
Rektor Chrześcijańskiej Akademii Teologicznej w Warszawie powołał Inspektora ochrony danych (IOD), z którym można się kontaktować w sprawach dotyczących danych osobowych, wysyłając maila na adres: iod@chat.edu.pl

wróć do góry

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. więcej informacji

Ustawienia plików cookie na tej stronie są ustawione na „zezwalaj na pliki cookie”, aby zapewnić najlepszą możliwą jakość przeglądania. Jeśli nadal będziesz korzystać z tej witryny bez zmiany ustawień plików cookie lub klikniesz „Akceptuj” poniżej, wyrażasz na to zgodę.
Polityka prywatności

Zamknij